Välkommen till Regnbågens förskola!

Regnbågens förskola är en förskola där barnen står i fokus. Vi ger alla barn i verksamheten en trygg, omsorgsfull, lustväckande och stimulerande vardag med närvarande och aktivt medforskande pedagoger.

Regnbågens förskola ligger i ett lugnt bostadsområde i Sunda/Peterslund och vi har två avdelningar, Droppen för 1-3 åringar och Skatten 3-6 åringar.

Avdelningarna samverkar mycket tillsammans och vi erbjuder ditt barn en indivduell inskolning med omsorg och utveckling. Tillvaron på förskolan består sedan av fri lek och upptäckaranda utifrån barnets samt barngruppens inflytande och delaktighet. Detta i kombination med pedagogledda lärandesituationer och undervisning med grund i styrdokument där vi upptäcker omvärlden och allt i den med kroppen som redskap, alla våra sinnen samt med alla våra kompisar. Lärotilllfällena är såväl åldersindelade som tvärgruppsindelad för ett dynamiskt samspel!

Vi vill erbjuda en bra kost i vår verksamhet och därför lagar vår kock all mat från grunden. Vi erbjuder mycket frukt och grönsaker.

På Regnbågen värnar vi om att vara ute mycket och erbjuder många stunder i utemiljöerna, vi går ofta till skogen och ibland ger vi oss iväg på äventyr såväl runt knuten som till något spännande mål en bit iväg. Inget äventyr är för stort för oss!

Varannan vecka har vi dessutom ett samarbete med närområdets äldreboende där vi besöker pensionärerna. Tillsammans med de äldre arrangerar vi små och stora aktiviteter ihop. Ett mycket givande generationsbryggande möte!

Förskolans öppettider:
6.30 - 17.00 måndag-fredag

Öppettiderna anpassas efter vårdnadshavares arbetstider.

Några av våra hörnstenar

* Trygghet, delaktighet och uppmuntran till självständighet.

* En noggrant förberedd miljö.

* Pedagogen, som handleder och inspirerar. Pedagogen finns alltid där för barnet .

Vi anser att miljön är en viktig del i barnens lärande, trygghet och utveckling. Vi försöker att utveckla inne- och utemiljön efter de behov som finns för stunden. Miljön ska locka och inspirera till nyfikenhet och utveckling.

Föräldrasamverkan är en viktig del för oss, du som förälder har den viktigaste rollen i ditt barns liv och tillsammans med dig/er vill vi skapa en trygg och värdefull tid hos oss. Du är alltid välkommen att framföra dina åsikter direkt till oss pedagoger eller till vår förskolechef. Vi erbjuder föräldraråd två gånger per år och där får du som vårdnadshavare möjlighet att vara med i förskolans utvecklingsarbete.

Vi strävar efter självständiga, trygga och glada barn i en lugn och harmonisk miljö

1

Droppen 💧 : Mångruppen var inne idag och vi pratade om munnen och smaksinnet, vi målade läpparna och pussade på våran kropp teckning. Sedan smakade vi på olika frukter..... 🍊🍋Och blodgrapefrukt. Barnen tyckte att blodgrapefrukten var godast! #bästadroppen

22

Hästgruppen har idag pratad om stopp-handen. Vi började med högläsning ”säg stopp” från kompisböckerna, sedan diskuterade lite kring det. Att man på ett enkelt sätt kan visa med handflatan när något inte känns bra eller när det är ett STOPP, NEJ eller VÄNTA. Vi gjorde även egna stoppskyltar ☺️

20

På torsdag rockar vi sockorna tillsammans 🧦☺️

9

Droppen 💧 :Kometgruppen är inne och bygger med smålego, det blir bilar🚓🚦🚧 flygplan ✈ hus och båtar 🚢#bästadroppen

9

Veckans matsedel😋 Påminner om att förskolan stänger kl.16 idag måndag pga APT och att förskolan är STÄNGD på fredag då vi har planeringsdag!🤗

Du kan söka plats till Regnbågens förskola genom att skicka in intressanmälan till förskolechef. Hos oss kan du ställa ditt barn i kö från den dagen barnet är fött.

Välkommen in med din ansökan!

KONTAKT:
Förskolechef