Välkommen till Regnbågens förskola!

Regnbågens förskola är en förskola där barnen står i fokus. Vi ger alla barn i verksamheten en trygg, omsorgsfull, lustväckande och stimulerande vardag med närvarande och aktivt medforskande pedagoger.

Regnbågens förskola ligger i ett lugnt bostadsområde i Sunda/Peterslund och vi har två avdelningar, Droppen för 1-3 åringar och Skatten 3-6 åringar.

Avdelningarna samverkar mycket tillsammans och vi erbjuder ditt barn en indivduell inskolning med omsorg och utveckling. Tillvaron på förskolan består sedan av fri lek och upptäckaranda utifrån barnets samt barngruppens inflytande och delaktighet. Detta i kombination med pedagogledda lärandesituationer och undervisning med grund i styrdokument där vi upptäcker omvärlden och allt i den med kroppen som redskap, alla våra sinnen samt med alla våra kompisar. Lärotilllfällena är såväl åldersindelade som tvärgruppsindelad för ett dynamiskt samspel!

Vi vill erbjuda en bra kost i vår verksamhet och därför lagar vår kock all mat från grunden. Vi erbjuder mycket frukt och grönsaker.

På Regnbågen värnar vi om att vara ute mycket och erbjuder många stunder i utemiljöerna, vi går ofta till skogen och ibland ger vi oss iväg på äventyr såväl runt knuten som till något spännande mål en bit iväg. Inget äventyr är för stort för oss!

Förskolans öppettider:
6.00 - 17.30 måndag-fredag

Öppettiderna anpassas efter vårdnadshavares arbetstider.

Några av våra hörnstenar

* Trygghet, delaktighet och uppmuntran till självständighet.

* En noggrant förberedd miljö.

* Pedagogen, som handleder och inspirerar. Pedagogen finns alltid där för barnet .

Vi anser att miljön är en viktig del i barnens lärande, trygghet och utveckling. Vi försöker att utveckla inne- och utemiljön efter de behov som finns för stunden. Miljön ska locka och inspirera till nyfikenhet och utveckling.

Föräldrasamverkan är en viktig del för oss, du som förälder har den viktigaste rollen i ditt barns liv och tillsammans med dig/er vill vi skapa en trygg och värdefull tid hos oss. Du är alltid välkommen att framföra dina åsikter direkt till oss pedagoger eller till vår förskolechef. Vi erbjuder föräldraråd två gånger per år och där får du som vårdnadshavare möjlighet att vara med i förskolans utvecklingsarbete.

Vi strävar efter självständiga, trygga och glada barn i en lugn och harmonisk miljö

18

🌈Skatten: Förmiddagen bjöd på skogsutflykt. Kojan va i behov av ombyggnation, nya ställen behövdes utforskas och vi introducerade ”krama träd”-leken. En fantastisk förmiddag helt enkelt🌲🌿🐌

15

Droppen💧: Titta gärna i ”kvarglömda kläder” lådan, då vi skänker det som blir kvar till bättre behövande inom en snar framtid. #bästadroppen #återbruka#återvinna#tillbättrebehövande

26

Droppen 💧 Avslutningsutflykt på jogersö med de blivande Skatten-barnen ☺️ blev riktigt lyckad dag och vad kul vi hade ☀️🌸

18

🌈Skatten: Förmiddagen bjöd på sol och utelek. Efter lunch öppnade vi skapanderummet för lite målarverkstad🖌️🎨

23

Barnen har varit med och planterat äppelträdet som vi fick av barnen / vårdnadshavare till Regnbågen. Vi hoppas att trädet blir jätte stor och ger massa goda äpplen🍏🌱🌳💧

Du kan söka plats till Regnbågens förskola genom att skicka in intressanmälan till förskolechef. Hos oss kan du ställa ditt barn i kö från den dagen barnet är fött.

Välkommen in med din ansökan!

KONTAKT:
Förskolechef