Välkommen till Skatten!

På avdelningen Skatten går barnen som är mellan 3-6 år.

På Skatten fokuserar vi på att alla barn ska känna glädje att vara på förskolan med stimulerande material och aktiva, medforskande pedagoger som är närvarande i alla rum och mötesplatser.

Vi är utomhus varje dag och vi besöker ofta skogen eller andra spännande utflyktsmål.

Avdelningen består av olika rum:

Nyckeln möter du direkt efter hallen.
Det är en kreativ mötesplats där vi kan skriva, rita, ta ut material från skapande om utrymmet i vårt skapanderum inte räcker till för alla kreatörer och konstnärer. Här finns även pussel, spel och annat knep och knåp som kan öva våra geniknölar. Ibland kan vi även skapa sinnesfullt med play-doh eller liknande vid borden. Nyckeln är även vår matplats där vi har god överblick över alla möjliga samtalsämnen utanför. Nyckeln används sedan för att vrida om och öppna upp....

Vår matsal och kreativa mötesplats Nyckeln

...K I S T A N!
Kistan är en stor mötesplats där vi har våra samlingar kring mattan, bygger och konstruerar  i material som lego, klossar, ofärdigt naturmaterial. Här erbjuds även mer finmotoriskt konstruerande som med pärlor eller loombands. I Kistan finner ni också vår mysiga läshörna som injuder till böckernas och berättelsernas härliga värld, eller bara en stunds avkoppling.

I Kistan kan vi också utmana oss grovmotoriskt i dans eller hinderbanor vid önskemål från barnen, här sjunger vi och musicerar. I portfolio-pärmarna kan vi följa och följa upp barnets utveckling och på barnens spara-hyllor finns alster de gärna sparar för att fortsätta skapa på eller ta med hem inom kort.

G R O T T A N
Grottan är vårt fantasistimulerande rolleksrum. En ombytlig miljö och mötesplats att främja vårt rolleksutövande och där barnen kan vara allt från familjemedlem till djur, kontorsarbetare, frisör eller läkare. Ja, allt mellan himmel och jord!

Vilken inspiration va?