Välkommen till Regnbågens förskola!

Regnbågens förskola är en förskola där barnen står i fokus. Vi ger alla barn i verksamheten en trygg, omsorgsfull, lustväckande och stimulerande vardag med närvarande och aktivt medforskande pedagoger.

Regnbågens förskola ligger i ett lugnt bostadsområde i Sunda/Peterslund och vi har två avdelningar, Droppen för 1-3 åringar och Skatten 3-6 åringar.

Avdelningarna samverkar mycket tillsammans och vi erbjuder ditt barn en indivduell inskolning med omsorg och utveckling. Tillvaron på förskolan består sedan av fri lek och upptäckaranda utifrån barnets samt barngruppens inflytande och delaktighet. Detta i kombination med pedagogledda lärandesituationer och undervisning med grund i styrdokument där vi upptäcker omvärlden och allt i den med kroppen som redskap, alla våra sinnen samt med alla våra kompisar. Lärotilllfällena är såväl åldersindelade som tvärgruppsindelad för ett dynamiskt samspel!

Vi vill erbjuda en bra kost i vår verksamhet och därför lagar vår kock all mat från grunden. Vi erbjuder mycket frukt och grönsaker.

På Regnbågen värnar vi om att vara ute mycket och erbjuder många stunder i utemiljöerna, vi går ofta till skogen och ibland ger vi oss iväg på äventyr såväl runt knuten som till något spännande mål en bit iväg. Inget äventyr är för stort för oss!

Förskolans öppettider:
6.00 - 17.30 måndag-fredag

Öppettiderna anpassas efter vårdnadshavares arbetstider.

Några av våra hörnstenar

* Trygghet, delaktighet och uppmuntran till självständighet.

* En noggrant förberedd miljö.

* Pedagogen, som handleder och inspirerar. Pedagogen finns alltid där för barnet .

Vi anser att miljön är en viktig del i barnens lärande, trygghet och utveckling. Vi försöker att utveckla inne- och utemiljön efter de behov som finns för stunden. Miljön ska locka och inspirera till nyfikenhet och utveckling.

Föräldrasamverkan är en viktig del för oss, du som förälder har den viktigaste rollen i ditt barns liv och tillsammans med dig/er vill vi skapa en trygg och värdefull tid hos oss. Du är alltid välkommen att framföra dina åsikter direkt till oss pedagoger eller till vår förskolechef. Vi erbjuder föräldraråd två gånger per år och där får du som vårdnadshavare möjlighet att vara med i förskolans utvecklingsarbete.

Vi strävar efter självständiga, trygga och glada barn i en lugn och harmonisk miljö

0

V.50 😋🌈

12

💧Droppen julbakar till vinterfesten 🎄❄️⛄️

16

Droppens julkalender💧🎄: I år är julkalendern baserad på RÖRELSEGLÄDJE!😀 Barnen får dra ett uppdragskort från vår julstrumpa! I måndags fick ett barn tända Droppens adventsljusstake. Vi har även nedräkning till julafton och barnen får sätta dit en stjärna på dagens datum⭐️, då får vi även in matematik😀 Idag fredag har vi haft fredagsdisco och dansat och sprattlat som Diddi!🥳 Vi önskar er alla en trevlig helg och 2:a advent✨ #bästadroppen

20

Bubblar för fullt inne på droppen 💧

31

Skatten; på eftermiddagen åkte vi bergochdalbana 😊

Du kan söka plats till Regnbågens förskola genom att skicka in intressanmälan till förskolechef. Hos oss kan du ställa ditt barn i kö från den dagen barnet är fött.

Välkommen in med din ansökan!

KONTAKT:
Linda Arvidsson Lund