Välkommen till Regnbågens förskola!

loading...

Regnbågens förskola är en förskola där barnen står i fokus. Vi ger alla barn i verksamheten en trygg, omsorgsfull, lustväckande och stimulerande vardag med närvarande och aktivt medforskande pedagoger. 

Regnbågens förskola ligger i ett lugnt bostadsområde i Sunda/Peterslund och vi har två avdelningar, Droppen för 1-3 åringar och Skatten 3-6 åringar.

Avdelningarna samverkar mycket tillsammans och vi erbjuder ditt barn en indivduell inskolning med omsorg och utveckling. Tillvaron på förskolan består sedan av fri lek och upptäckaranda utifrån barnets samt barngruppens inflytande och delaktighet. Detta i kombination med pedagogledda lärandesituationer och undervisning med grund i styrdokument där vi upptäcker omvärlden och allt i den med kroppen som redskap, alla våra sinnen samt med alla våra kompisar. Lärotilllfällena är såväl åldersindelade som tvärgruppsindelad för ett dynamiskt samspel!

Vi vill erbjuda en bra kost i vår verksamhet och därför lagar vår kock all mat från grunden. Vi erbjuder mycket frukt och grönsaker.

På Regnbågen värnar vi om att vara ute mycket och erbjuder många stunder i utemiljöerna, vi går ofta till skogen och ibland ger vi oss iväg på äventyr såväl runt knuten som till något spännande mål en bit iväg. Inget äventyr är för stort för oss!


Förskolans öppettider: 
6.00 - 17.30 måndag-fredag


Öppettiderna anpassas efter vårdnadshavares arbetstider.

Några av våra hörnstenar 
 

* Trygghet, delaktighet och uppmuntran till självständighet.

* En noggrant förberedd miljö.

* Pedagogen, som handleder och inspirerar. Pedagogen finns alltid där för barnet .

Vi anser att miljön är en viktig del i barnens lärande, trygghet och utveckling. Vi försöker att utveckla inne- och utemiljön efter de behov som finns för stunden. Miljön ska locka och inspirera till nyfikenhet och utveckling.

Föräldrasamverkan är en viktig del för oss, du som förälder har den viktigaste rollen i ditt barns liv och tillsammans med dig/er vill vi skapa en trygg och värdefull tid hos oss. Du är alltid välkommen att framföra dina åsikter direkt till oss pedagoger eller till vår förskolechef. Vi erbjuder föräldraråd två gånger per år och där får du som vårdnadshavare möjlighet att vara med i förskolans utvecklingsarbete.

Vi strävar efter självständiga, trygga och glada barn i en lugn och harmonisk miljö

18

Droppen💧: Den här veckan har vi varit på baksidan och kunnat titta när de har asfalterat. Vi har även suttit ute på framsidan och läst i böcker! Och idag fredag, plockade vi fram en sensorisk låda till mattan som var väldigt spännande!💫 Trevlig helg önskar vi er alla!☀️🌸 #bästadroppen

15

På förmiddagen hittade vi något som såg ut som en mjuk potatis.Ett barn lyckades dela på den. Vi skickade runt den delade biten och alla fick lukta på den. Vi tror att det var en sorts svamp.

20

Idag har några av barnen på Skatten ordnat en föreställning för oss andra. De förberedde scenen, skapade figurer och hittade på en handling. 🤩

16

Idag har vi haft en rolig dag. Först tog vi båten ut på en fisketur. Packade fiskespön och matsäck. På eftermiddagen frågade ett barn - vad har man det här till och pekade på kartongen med ny sand. Jag svarade- man leker med den. Då säger barnet -kan vi göra det? Sagt och gjort så tog vi fram sanden. Det var kul. Efter ett tag kom en sommarledig kompis på besök. Då blev det spring tävling. Trevlig helg önskar vi på regnbågen🌈

15

Vi på Regnbågen har haft en jättemysig förmiddag. Vi turades om att gräva med våran nya grävskopa och att cykla såklart☀️🌈

Du kan söka plats till Regnbågens förskola genom att skicka in intressanmälan till förskolechef. Hos oss kan du ställa ditt barn i kö från den dagen barnet är fött.
 

Välkommen in med din ansökan!

 

KONTAKT:
Förskolechef
Linda Arvidsson Lund
tfn. 070-754 23 35


Regnbågens Förskola
Sundstigen 11
613 36 Oxelösund